• <--!

  • -->

Rendezvények

  • Bluespatika Jamboree
  • Bluespatika Klub a Gödörben
  • Sziget fesztivál - Blues színpad
  • Magyar dal napja – örömzenei és blues színpad
  • Mediawave

2012 CORVIN SÖR és XV. BLUESPATIKA FESZTIVÁL - BESZÁMOLÓ

CORVIN SÖR és XV. BLUESPATIKA FESZTIVÁL
2012. szeptember 27-28-29-30.
Helyszín: Budapest VIII., CORVIN Sétány

A XV. jubileumi Bluespatika Fesztivál 2012-ben új helyszínen, a Corvin Sétányon került megrendezésre egy jó hangulatú, helyi sörfesztivál keretein belül.  A szervezők ötlete, miszerint a blues és a sör nemcsak hogy jól megfér egymással, de kimondottan vonzzák is egymást, illetve egymás közönségét, teljes mértékben beigazolódott.  Sör & Blues, a két szó fogalom már az emberek tudatában, így együtt viszont egy brand, külön-külön is több száz éves gyökerekkel rendelkeznek, egy folyamatos változást illetve fejlődési szakaszok állapotát tükrözi.
A XV. Blues Patika Jamboree, folytatva hagyományait és a négynapos rendezvény kínálatát, hazánk leg jobb bandái közül válogatott: Ferenczi György & a Rackajam, Török Ádám, a Mystery Gang, és Szabó Tamás neve már egybeforrott az általuk képviselt stílussal, és valódi ikonokká avatta őket a hazai zenei életben.
Külhonból a Blues nagyasszonya, Karen Carroll tette emlékezetessé a Jamboree első napját.  Gyo Kretz játéka és stílusa Hollandia egyik legismertebb fiatal blues-erévé tette.   A Sziget Blues Színpadon lévő nyári fellépése után a nemzetközi szakírók az ott fellépett több száz zenekar közül a nyolcadik legjobbként hozták ki.  Ripoff – aki lezser játékával szórakoztatta a közönséget- bár Ausztriából érkezett, de nekünk már szinte magyar zenésznek számít.
A szervezők kimondott célja volt, hogy tehetséges fiatal zenekarok fellépését, bemutatkozását támogassa, így a feltörekvő Blue sPot, Vadvirágok és a Blues Revolver is meghívást kaptak,  és akik tizenévesekkel a fedélzeten hatalmas közönségsikert zsebelhettek be!
A Mississippi Big Beat rövid idő alatt a világ blues beat egyik legismertebb bandái közé robbantotta magát a tavasszal holland kiadó által gondozott és terjesztett Delta Disco című lemezével.
Az új műfaj éllovasai R. L. Burnside, Little Axe, Mixendorp, egy viszonylag ritkán hallható műfajban jeleskednek, hiszen összesen talán tíz banda játszik blues remixet élőben, és ennek átütő hatása a  Bluespatika Jamboree-n is lemérhető volt.
Szombaton este sor került a Bluespatika díj átadására. Ezúttal Posztumusz díjak kerültek kisoztásra két mindenki által ismert és szeretett zenésztársunk Palermo Boogie Gang, Kepes Robi, Calvados Baffia Robert számára, emlékezve, és értékelve az odaadó és építő jellegű munkájukat és hátra hagyott muzsikájukat.
A rendezvényen a vidám publikum delta, chicagói, rockblues, rockabilly, tradicionális Blues beat stílussokkal ismerkedhetett meg. A zene élvezete közben magunkba szippantott ismeret, a hangulat, a társasági élmény meghatározza a későbbi fogyasztói szokásainkat.
A négynapos rendezvény alatt szó szerint megtelt a sétány, várakozáson felül sokan voltak kíváncsiak a koncertekre és a sörfőzdék különlegességeire.  Abból pedig nem volt hiány: 24 standon mérték a gyöngyöző nedűt. Ez a szám önmagában sem kevés, de megállapítható, hogy a magyar sörfőzdék színe-java jelen volt. A nemzetközi összetételű látogatók korra és nemre való tekintet nélkül igen nagy szórást mutat, ami ellentmondani látszik a sztereotípiának, miszerint a sör a férfiak folyékony kenyere. Az, hogy a rendezvényen számos hölgy, sőt egész családok is részt vettek, azt bizonyítja, hogy egy zenei program ilyenszerű ötvözése egy gasztro programmal igazi közösség teremtő tényező.
És hogy ez a rendezvény a vendégeken kívül kinek volt jó? A sétányon működő vendéglátósok, boltosok egyöntetűen üdvözölték az ötletet, és a kivitelezéssel is meg voltak elégedve. Abbéli reményüknek adtak hangot, hogy a jövőben is hasonló színvonalú és nagyságrendű eseményeknek ad otthont a közösségi térként remekül vizsgázott Corvin sétány.
Reméljük, hogy elmondhatjuk: Jövőre veletek ugyanitt – a XVI.Blues Patika Jamborre-n
Szervezők: Corvin Zrt., Festum Rendezvényszalon Kft., Jamboree Guru produkciós Iroda


Taiko dobshow: ismét Magyarországon a Gocoo (JPN)

2012. július 19-én Gyulán (Várszínház, Tó-színpad), illetve 20-án Budapesten (Budapest Park) lép fel a világhírű taiko dob együttes - a Gocoo.

Üdvözüljök honlapunkon! Blues, Jazz, Gospel, Electro, Beat, Pop, Rock, Világzene = Jamboree Guru!


Aktualitások

2012. július 19-én Gyulán (Várszínház, Tó-színpad), illetve 20-án Budapesten (Budapest Park) lép fel a világhírű taiko dob együttes - a Gocoo.
A Jamboree Guru Produkciós Irodához került a Mystery Gang rockabilly trio!
MysteryGang és Mississippi Big Beat: lemezbemutató koncertek: május 12-én és május 18-án.