• <--!

  • -->

Rendezvények

  • Bluespatika Jamboree
  • Bluespatika Klub a Gödörben
  • Sziget fesztivál - Blues színpad
  • Magyar dal napja – örömzenei és blues színpad
  • Mediawave

Bluespatika alapítvány rendezvények

CORVIN SÖR és XV. BLUESPATIKA FESZTIVÁL

2012. szeptember 27-28-29-30.

Helyszín: Budapest VIII., CORVIN Sétány

A XV. jubileumi Bluespatika Fesztivál 2012-ben új helyszínen, a Corvin Sétányon kerül megrendezésre ezúttal két elszakíthatatlan partnere: a sör és a film kíséretében.

A Corvin Sétány a legendás Corvin mozi mögött, az egykori grund szomszédságában található lakó és bevásárló negyedben kialakított fiatal közösségi térként 2010 óta játszik szerepet Budapest kulturális életében. Az elmúlt években számos sikeres kulturális és gasztronómiai rendezvény került itt megrendezésre.

A négy napos sörsétány és örömzene minden nap kora délutántól késő estig – számos hazai és külföldi fellépővel és vendégzenésszel, mint pl. Ripoff Raskolnikov, Ferenczi György és a RACKAJAM, Karen Carroll, Mystery Gang, Török Ádám Trió az ősz egyik legizgalmasabb gasztro - zenei rendezvényének ígérkezik. A zenei élet kiválóságainak bemutatkozása mellett a fesztivál remek alkalmat teremt a hazai és nemzetközi sörfőzdék termékeinek megismerésére, de megvásárolhatók lesznek a sörhöz kapcsolódó üveg, fa és kerámia kézműves termékek, lemezek, hangszerek is.

A  XV. jubileumi Blues patika Jamboree igazi Street blues hangulatot varázsol a nyolcadik kerület egykor romos, de mára barátságosan modern épületei közé remek lehetőséget teremtve a művészek számára, hogy zenével fejezzék ki azt a szavakkal elmondhatatlan életérzést, ami felgyorsult világunkat jellemzi.
Nem csak a nemzetek, hanem a nemzedékek tehetségei– sztárelőadók és fiatal titánok lépnek színpadra, így lehetőségünk lesz betekinteni a hős korszak sokat megélt mohikánjai és az új ösvényeket kitaposó fiatal előadók valamint új stílusok világába is.

A sör és a blues kultúra a kezdetektől összefonódott. Sörözni olyan, mint bluest hallgatni: le kell ülni, nem lehet egy hajtásra meginni, hűsít, de mégis mámort ad. Sörözni- csakúgy, mint blues hallgatni lehet egyedül, de társaságban még jobb. Az egyre szaporodó hazai és külföldi sörfőzdék pedig szinte kimeríthetetlen kínálatot nyújtanak a nedű szerelmeseinek.
A sör maga a tradíció. Több ezer év tapasztalata, tudása van ebben az aranylóan gyöngyöző, hófehér habbal koronázott italban A sörhöz- sörözéshez kapcsolódik még számos szokás, gasztronómia fenoména, mint például a sörkorcsolya. A fesztiválon ezekből sem lesz hiány.

A sör-, a blues- és a film kultúrköreinek találkozásból jó néhány neves alkotás született. A legismertebb Jirzi Menzel utolérhetetlen Sörgyári Capricciója, mely egyszerre állít emléket egy letűnt világnak, és egy új születésének. Ez a film is látható lesz a Mozi Korzó programján több más kultikus filmmel együtt.

A koncertek és a filmvetítések mellett CORVIN Kupa (söröshordó gurítás, korsólökés, kártyavár építés, stb.), Társas –Játék – Tér valamint a Snapszer bajnokság országos döntője várja a közönséget.

BLUES SZÍNPAD PROGRAM:

2012. szeptember 27. Csütörtök 
13.00 Egri Péter Laptop Rockabilly party
15.00 Blues spot
16.30 RIPOFF RASKOLNIKOV & Nagy Szabi AUT/HUN
18.00 Szabó Tamás & Mojo
20.00 Karen Caroll & MBB USA/HUN/SZLO
22.00 Egri Péter Laptop Rockabilly party

2012. szeptember 28. Péntek
13.00 Blues beat party
15.00 TÖRÖK Ádám trió
16.30 Blues Revolver
18.00 TOM WHITE ZENEKAR
20.00 Mystery Gang
22.00 Blues beat party

2012. szeptember 29. Szombat
13.00 Blues beat party
15.00 VADVIRÁGOK
16.30. SONIA AND THE SOULBREAKERS
18.00 Mississippi Big Beat
20.00 Gyo Kretz NED
22.00 Blues beat party

2012. Szeptember 30. Vasárnap
13.00 Blues beat party
15.00 Fekete Jenő és barátai
16.30. Jambalaya
18.00 JIMMY HENDRIX MEMORIAL
20.00 FERENCZI GYÖRGY ÉS A RACKAJAM
22.00 Blues beat party

A rendezvény díjmentesen látogatható!
 


Aktualitások

2012. július 19-én Gyulán (Várszínház, Tó-színpad), illetve 20-án Budapesten (Budapest Park) lép fel a világhírű taiko dob együttes - a Gocoo.
A Jamboree Guru Produkciós Irodához került a Mystery Gang rockabilly trio!
MysteryGang és Mississippi Big Beat: lemezbemutató koncertek: május 12-én és május 18-án.